شهرآرانیوز، صبح امروز (۶ فروردین ۱۴۰۴)، نشست خبری ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی با حضور انوشیروان محسنیبندپی رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور و سیدحسن حسینی فرماندار مشهد و رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر استان، سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و دبیر ستاد و حجتالاسلام علیعسگری، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار و جانشین رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر برگزار شد. در این نشست، نمایندگان کمیتههای جانبی ستاد اجرایی خدمات سفر نیز حضور داشتند.
در ابتدای این نشست سیدجواد موسوی با اشاره به جلسات متعددی که پیش از آغاز سفرهای نوروزی برگزار شده، اظهار کرد: ما از مدتها قبل جلسات برنامهریزی سفرهای نوروزی را آغاز کردیم. در مجموع ۷۲ جلسه برگزار شد که در آن هماهنگیهای لازم با دستگاههای مختلف انجام شد. در این جلسات، سازمانهای مرتبط از جمله هلالاحمر، فرمانداری و شهرداریها حضور داشتند. برنامهریزیهای ما معادل ۲۸۸۰ نفر-ساعت انجام شد که از تمامی همکاران و دستاندرکاران این فرایند قدردانی میکنم.
وی افزود: طرح نوروزی شبکه مسافری را اجرا کردیم و در این راستا اطلاعرسانی شبانهروزی بهصورت سراسری انجام شد. علاوه بر آن، با همکاری دستگاههای مربوطه، بیش از ۱۰۰ مقصد گردشگری در استان را در برنامهریزیهای نوروزی گنجاندیم.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: در این ایام، یک کتابچه هوشمند برای مسافران تهیه شد که شامل اطلاعات کامل گردشگری استان بود. همچنین، جلسات متعددی با شهرداریها و مسئولان شهرستانهای استان برگزار کردیم تا اطمینان حاصل کنیم که تمامی مکانهای گردشگری سرپوشیده در شرایط مناسب قرار دارند. خوشبختانه تا این لحظه هیچ مشکل خاصی در این حوزه گزارش نشده است.
وی به وضعیت بازارچههای نوروزی استان نیز اشاره کرد و گفت: در ۲۶ شهرستان استان، ۷۶ بازارچه با ۸۸۲ غرفه راهاندازی شد که علاوه بر عرضه محصولات محلی، به ارائه خدمات گردشگری نیز میپردازند.
موسوی با اشاره به تلاشهای انجامشده در حوزه خدمات جادهای، بیان کرد: همکاران ما در حوزه بازارها، نظارت ویژهای بر سرویسهای بهداشتی و نمازخانهها داشتند. در مجموع، ۶۶۲ نمازخانه و ۹۶ پمپ بنزین میانراهی مورد بازدید و بررسی قرار گرفتند.
وی همچنین با اشاره به تأمین سوخت مورد نیاز در ایام نوروز افزود: بیشترین میزان سوخت مصرفی کشور در این بازه زمانی در خراسان رضوی ثبت شد که این امر نشاندهنده حجم بالای سفرهای نوروزی به این استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی در ادامه تصریح کرد: بر اساس پیشبینیها، ۶۸۰ هزار نفرشب اقامت در استان و ۵۸۷ هزار نفرشب در مشهد ثبت شده است. از سوی دیگر، جامعه هتلداران استان نیز از ۱۵ اسفند اقدام به پایش و نظارت بر کیفیت خدمات هتلها کردند.
وی به موضوع برخورد با تخلفات احتمالی در نرخگذاری مراکز اقامتی اشاره کرد و گفت: یک تیم نظارتی در حال رصد اتفاقات سطح شهر است و چنانچه مواردی از اجحاف در قیمتها مشاهده شود، در همان لحظه بدون نیاز به رسیدگی حضوری، با استفاده از تلفنهمراه مسافران، پرداخت اضافی بازگردانده خواهد شد.
موسوی با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه حملونقل عمومی، تاکید کرد: در راستای تأمین ظرفیت حملونقل، ۳۰ هزار و ۳۰ سرویس اتوبوسی برای مسیرهای رفتوبرگشت با ظرفیت ۹۶ هزار نفر آمادهسازی شده است. همچنین، ۱۴۲ شرکت مسافرتی با ۲۹۲۰ دستگاه سواری و ۱۶۹۲ دستگاه خودروی ویژه برای حملونقل بینشهری در نظر گرفته شدهاند. در بخش حملونقل هوایی نیز ۲۶۰ پرواز با ظرفیت ۲۵ هزار نفر انجام خواهد شد. علاوه بر این، ۸۶ رام قطار با ظرفیت ۳۸ هزار و ۵۰۰ نفر برای ایام نوروز پیشبینی شده است.
وی در خصوص آمار مقایسهای سال گذشته تاکید کرد: در نوروز گذشته، سهم حملونقل جادهای ۵ درصد و حملونقل ریلی ۴ درصد، هوایی ۲ درصد و خودرو سواری ۸۹ درصد بود؛ اما یکی از مشکلات اساسی ما در استان، وضعیت نامناسب جادههاست. متأسفانه استان خراسان رضوی فقط ۴۵ کیلومتر آزادراه دارد که این مسئله نیاز به توجه جدی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همچنین به اقدامات شهرداریها اشاره کرد و گفت: یکی از تصمیمات مهم این دوره، تعیین شهرداران معین بود؛ بهاینمعنا که پیش از ورود زائران به مشهد، در شهرهایی مانند سبزوار، نیشابور، تربتحیدریه و قوچان خدمات اولیه به مسافران ارائه شود تا فشار کمتری به مشهد وارد شود.
وی در ادامه تاکید کرد: به یاد مرحوم آیتالله رئیسی، تدابیر جدیدی برای ساماندهی پارکینگهای شهری اتخاذ شد که در نتیجه آن، ۱۷۱۴ فضای جدید برای پارک خودرو و ۳۴۲۸سرویس بهداشتی در اطراف اماکن زیارتی ایجاد شده است.
موسوی در پایان با اشاره به هماهنگیهای انجامشده برای تأمین امنیت جادهای و امدادرسانی، بیان کرد: تیمهای امدادی و پلیس راهور با استفاده از ۱۳هزار و ۹۹۳ دستگاه خودروی امدادی سنگین و موتورسیکلتهای ویژه در مسیرها مستقر شدهاند. همچنین، بالگردهای امدادی برای خدماترسانی در شرایط اضطراری در نظر گرفته شدهاند.
در ادامه سعید ولیزاده، در نشست خبری ستاد اجرایی خدمات سفر، تصریح کرد: امسال هیچگونه افزایش نرخ بلیت در مسیرهای ورودی و خروجی استان نداشتهایم.
وی با اشاره به نظارت دقیق بر عملکرد دفاتر مسافرتی بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۳۵۰ آژانس مسافرتی در استان فعالیت میکنند و بازرسیها با هماهنگی مجموعههای مرتبط بهصورت مستمر انجام شده است.
رئیس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت برنامهریزی سفر برای جلوگیری از مشکلات احتمالی تأکید کرد: با هماهنگی صداوسیما اطلاعرسانی لازم انجام شد و به مسافران توصیه کردیم که بلیت رفتوبرگشت خود را از قبل تهیه کنند تا در روزهای اوج سفر با مشکل کمبود ظرفیت مواجه نشوند.